2012. február 26., vasárnap

Pihinap

Csóvi kidőlt. A tegnapi túra még neki is izmos volt. Most is itt horpaszt az asztal mellett.

A reggeli eü kör végén találkoztunk Szergejjel, a fiatal bulldoggal. Szergej olyan mint egy gőzmozdony, széles zömök és ahogy megy szuszog. Csóvinak ez kicsit sok, de azért Szergej próbált vele játszani, nem túl sok sikerrel. Nem adom fel majd legközelebb is próbálkozunk. Aztán szétültettem a karácsonykor elvetett grapefruit és citrom magocskáimat, amik azóta két-három leveles növénykékké fejlődtek. 11 felé lementünk egy kis sétára, hát tényleg csak kis séta volt, úgy bő fél órás.

Viszont sikerült belefutni pár környékbeli kutyába ahogy épp kezdett összeállni egy kis falka. Füli egy beagle a szomszéd házból, vele már találkoztunk tegnap reggel is. Soma egy zsemle cocker spániel, az ö gazdiával összefutottam már párszor sétálás közben, de a kutyát most láttuk először. Kicsivel később csatlakozott hozzánk Picur az agár-német juhász keverék szuka. Kata később elmondta, hogy Picurral már egyszer-kétszer morcos-ugatós találka volt.
Most viszont összeállt a mini falka, és ment a játék egy kis bemutatkozó szaglászás után. Volt egy kis véletlen összezördülés Picurral, ahogy a szánkózódomb oldalán futottak fel Fülivel, valahogy elcsúszott Csóvi meg lendületből ráfutott. Kitört belőle a német juhász és nagy vicsorgás, majd kis küzdés. Végül lejöttek, kicsit szét lettek parancsolva. Aztán Csóvi ment békülni, szaglászás majd az aranyszívű királylány bocsánatot kért és úgy bújt hogy hihetetlen. füli és Soma kis idő múlva búcsúztak és ketten maradtak Picurral.
Amíg mi a gazdijával beszélgettünk, a két kutya birkózott játszott, szaglászott, gallyakat rágott. Csóvi elkezdte tolni a fenekét Picur elé mintegy engesztelésül. Arany pofa volt nagyon. Aztán Picur próbálta a fülét megrágcsálni kicsit. Soma hagyja neki, de Csóvi nem igazán. A szexi vizslafülekre vigyázni kell. Viszont a nyakán a bőrt engedte hogy Picur gyengéden megharapja. Eszméletlen látni ahogy két kutya, akik tíz perce még őrjöngve kaptak össze, mit csinál. Picur a masszív szemfogaival Csóvi bőrét fogja össze gyengéden, de nem harap rá.
Aztán visszatértek a rágcsáláshoz, találtak nagyobb léceket meg ágakat. Egyszer csak Csóvi kikapta Picur szájából a lécet, majd indult a kergetőzés. Csóvinak esélye sem volt, a kb negyven méteres körön a játszótér körül jó pár méter hátrányt kapott. Aztán kis pihi és rágcsálás, Csóvi megpróbálta más taktikával visszaszerezni a lécet, de nem ment. Akkor egy kis fiús dominanciával hátulról rámászva próbált kompenzálni. Ezt persze Picur nem hagyta. Picur leheveredett pihenni, elkezdett esni picit az eső, Csóvi pedig felé állt, és védte nehogy ráessen az eső. A rövid szőrű magyar vizsla próbált egy német juhász bundát védeni az esőtől. Mintha csak bűntudata lenne az összekapás miatt, vagy az anyai ösztönök. Eszméletlen!
És még nincs vége az ámulatnak. Jött a következő kergetőzős kör. Csóvi már tudta hoyg sebességben nem veheti fel a versenyt, úgyhogy a vizsla ész megjelent! Ahelyett, hogy egyenesen Picur után rohant volna, inkább levágta az utat a bokrok másik oldalán. Kész Einstein :) Persze Picur sem hülye, úgyhogy nem járt sikerrel, de eszméletlen, hogy minden nap van valami új meglepetés, amin elámul az ember vele kapcsolatban. Tegnap még mikor jöttünk haza a Gulya-domb-ról, egy épület előtt kettéváltunk Katával, ő haza ment egyből, mi pedig még egy rövid eü körre. Ahogy túlértünk az épületen leült, és figyelte ahogy Kata a távolodik a másik irányba az épület mögül előbukkanva. Nem hülye, vizsla... :)
Most készül a mézes-kakukkfüves-citromos csirke rizzsel-cukkinivel, meg ha már megy a sütő Matilda fajtájú sütőtököt is csinálunk (ez a legjobb fajta! Ha valaki jár piacra és értelmes a kofa, kérdezze meg tud-e hozni és próbálja ki!). Terjeng a kajaszag, de a kisasszony csak fekszik-alszik, pedig ma összesen ha 40 percet volt lent. Azért sütőtökkel majd megkínáljuk. Határozottan kezd jó formája lenni, a dereka eddig nagyon vékony volt, de már közel olyan széles, mint a csípőjénél. A bordái sem látszanak ki már annyira. A szőre pedig szépen visszanőtt a popójára. A farkán még hiányos, de ott is alakul.
Húúú de jó hogy a vasárnap pihinap
A VizslaTúra honlapon láttuk hogy áprilisban a közelben, Városlődön lesz esemény. Úgy tervezzük, hogy vasárnap csatlakozunk a túrához, úgyhogy aki szeretne velünk találkozni, ott megteheti.
Jóétvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése