2012. február 22., szerda

Vadászkutya, egyebek

Csóvi igazi vadászkutya... tegnap elkapott egy vakondot. Lementünk sétálni a közeli erdősáv mellé ami az Aulich utca és a Házgyári út között van. Elkezdett nagyon kajtatni valamit a magasabb főben, azt hittem valami rovar vagy bogár. Egyszer csak egy furcsa sivítást hallottam ,a szájában egy fekete kis test, mire rászóltam már elroppantotta a gerincét. Már kezdte is volna a kajálást, de persze rászóltam, hogy tegye le. Az hiányzik hogy összeszedjen valami betegséget. Úgyhogy jöttünk is vissza a civilizációba és sétáltunk inkább egy nagyot a tömb körül. A játszótér mögötti füves részen egy ágdarabot kezdett rágcsálni, amíg nem kezdte enni azt is azzal nem volt probléma :).

Aztán délután mikor hazaértem rémisztő látvány fogadott a folyosón: vércseppekkel telefröcskölve, a kő, a fal, a bejárati ajtó. A kis butus ahogy megörült nekem, bizonyosan hallotta már a kaputelefon pittyenését, leverte a farkát az előszobabútoron, szegénynek ahol kihullott a szőre teljesen kiszáradt a bőr a farkán. ahogy csóvált tovább be is permetezett mindent vérrel. Úgyhogy séta előtt suvickolhattam. Mostmár próbáljuk öltetni az előszobában akár jövünk akár megyünk, és van is eredménye, de sajna a sima csóválástól is felszakad még a picike seb. Majd a dokitól kérünk rá valamit.
Amit még észrevettünk, hogy hiába kapja a tápon látható adagolás szerinti 30 dag tápot, egyértelműen látszik hogy fogyott. Ma már reggel este kapott 20 dag-ot, de holnaptól felmegyünk 2*30 dag-ra. Napi 2-3-4 órát mozog valószínű nem fog ártani neki ez a mennyiség sem. Felöntjük vízzel valamelyest, ez nagyjából normalizálta a cucc állagát a kimeneti oldalon.
Mindenesetre az kicsit aggasztó hogy soványodott, remélem az adagnövelés megoldja.

A szétszedett plüss csontját ma visszakapta megvarrva, eddig csak bolhászta, amikor nagyon rápörgött és már két manccsal vette a szája elé akkor rászóltunk és abbahagyta. Talán rájön hogy nem kéne szétszedni :)

A szocializációja halad, de persze döccenőkkel. Egyesével már nagyon okosan ismerkedik, de tegnap este két staffordshire terrier meg két egyéb kutya által alkotott minifalka kicsit sok volt neki, egyesével engedték oda a kutyákat hozzánk, de egy idő után így is elege lett, úgyhogy megköszönve a lehetőséget inkább hazafelé indultunk. Alapvetően nem bírja ha egy-egy kutya elé és mögé is kerül, mindig védekezőállást próbál felvenni. Biztosan voltak kellemetlen élményei kutyacsoportokkal. Majd dolgozunk az ügyön, hogy ez elmúljon. Mindenesetre nem válik agresszívvé, addig egyáltalán nem zavartatja magát amíg nyugisnak ítéli meg a helyzetet. Amint az egyik kutya kicsit vehemensebben próbálna vele játszani akkor jön a morgás, védekezés, hátrálás esetleg ugatás, enyhe vicsorgás.

Ma egy ismerős francia bulldogjával viszont rendesen összekapott, el akarta szedni tőle a labdáját... és alig lehetett elvonszolni amíg látótávolságban voltak aztán. Kata volt vele, meg kellett küzdeni őnagyságával, de persze végül sikerült. Mindenesetre úgy látszik tartogat még sok-sok meglepetést a kisasszony. Érik neki a kutyasuli.

Most bekucorodott a kis zugába, be lett takargatva és pihen. Még az esti eü séta van hátra aztán alvás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése