2012. február 19., vasárnap

Vasárnapi pihi

Megvolt a mai túra. A közeli Penny Marketig Katával ment, majd egy útba eső kutyafuttatónál találkoztunk  Haszkovó úton, én még hazahoztam azt a néhány plédet és szőnyeget amit neki vettem, amíg futkározott, bár inkább csak szaglászott, és végül a Balaton Plázánál találkoztunk ismét. A Penny előtt nagyon szépen viselte magát és nem nyüsszögött csak csendesen várt. Engem mindkétszer amikor újra látott hatalmas örömujjongással fogadott. A Pláza előtt nem hagytuk egyedül, elég nagy volt a jövés-menés, meg a cigizők hada is. Úgyhogy felváltva vásároltunk (szerintem egyedül is simán kibírt volna egy fél órát akár), így cserébe ismerkedhetett a járókelőkkel. Szinte mindenki megnézte, páran simogatták is. A szembe oldalon lévő portáról egy német vizsla nagyon ugatta, de ő rá se hederített. Egy idősebb labradorral játszott volna, de a labrador kb. annyinak nézett ki mint az őt sétáltató idős házaspár (szóval 10+), úgyhogy így csak szaglászhatott utána. De minden találkozáskor nagyon nyugodtan és kezesen hallgatott a vezénylésre.

Aztán egy másik útvonalon indultunk hazafelé, amerre szintén futtatásra alkalmas, most kissé mocsaras liget-rét van (Várra való rálátással :), totál luxus) a Jutasi úton. Itt még az autóbusz pályaudvar felé találkoztunk máris két kutyussal is, egy a Sédben fürdött már igen csapzott spániellel illetve egy kis terrierrel. Itt volt egy kis közelebbi ismerkedés, aztán mindenki ment tovább az útjára. A buszpálya' után viszont nagy esemény volt: szemet vetett egy feketerigóra. gondoltuk megoldjuk a pórázt hagy ismerkedjen, ha a rigó nem menekül a kerítésen túlra, szerintem meg is fogta volna, utána percekig kereste még, nagyon izgalomba jött. :)
Úgy tűnik madarászni szeret nagyon, az úton mindenfelé a madárcsicsergést hallgatta és figyelte és szimatolt persze :D. A Jutasi úton elengedtük had bóklásszon, egyedül a bozótosba nem engedtük még nagyon. Előkerült egy új "labda", gumikötelekből van fonva és nagyon jól rágcsálható, de nem különösebben érdekelte. Itt is találkoztunk több kutyával is, de némelyiktől, főleg egy nagy fekete retrievertől kifejezetten tartott. Ettől függetlenül egyáltalán nem volt vele probléma. Enyhén húz, ha olyan kedve van, de gyakorlatilag álomkutya.

Felkelni meg nem szeret korán, 7kor alig lehetett lerimánkodni pisilni-kakilni, 9 tájt kezdett felélénkülni. Most pedig a négy órás túra végeztével jólesően szuszog bekucorodva az íróasztal oldalához. A reggeli sárgarépa-alma kombó maradékát már megette, kapott egy kis sajtot is, most pedig sziesztázik. Én pedig megyek mert kész a mi kajánk is. Hát így telik a vasárnap nálunk.

Séta hossza: 4 óra, ~10km

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése