2012. március 11., vasárnap

Harmadik hét - összefoglaló

Az utóbbi időben Csóvi kaja közben szipákol. Mint amikor az embernek valami kaja ragad a gégéjére és mintha fuldokolna. Pedig már rég nem habzsol. Kata, ha meghallja, majd elájul, de pár másodperc és abbamarad. Érdekes, hogy mindig a kajálás közepén jön elő.
A másik érdekesség hogy nagyokat tud álmodni és akkor hangoskodik, kalimpál, hánykolódik. elsőre furcsa volt, de biztos én is csinálok hasonlókat éjjel :).
A héten nem volt poszt gyakorlatilag, úgyhogy íme a zanzásított összefoglaló:

Hétfőn-kedden nagy játszás volt a játszótéren lent volt a szokásos banda: Füli, Foltos, Luca, Titán illetve Fanta a szetter, valamint Morzsa a csodás kis tacskó. A hétvége és a keddi budapesti utunk eléggé felborította a napirendet, úgyhogy szerda délelőtt sikerült Ninával összeveszni, akivel az első találkozáson olyan jól kijöttek. Érezhető volt Csóvin, hogy nagyon feszült mert több napja kiesett a ritmusból, ráadásul nem is tudtuk annyit levinni mint szoktuk. Este a délutáni kimaradt séta helyére egy esti került, jóval kaja utánra. Lefelé menet üdvözöltük Hepit, aki már hazaért éppen a sétából. A kötelező boxkiállások és egy kisebb kör után pedig a két korábban látott staffordshire közül Rox-szal találkoztunk. Volt is egy hatalmas szaladás-birkózás-pofozkodás, alig lehetett őket szétrobbantani. Pedig kezdésnek nagy morgás volt amíg pórázon voltak.
Még a múlt héten Kata elkezdte tanítgatni a "fekszik"-et. Két nap alatt már jutalom falat nélkül is ment. Odakint még nem csinálja meg mindig, de itthon már nagyon ügyes. Ámulat milyen gyorsan tanul.
Pénteken megvolt az első buszozás is. A szájfék még nem a kedvence, nagyon hamar próbálja levenni, úgyhogy nem is sikerült rátenni akkor. Itthon is kb. 5-10 másodpercig bírja egyelőre. Viszont a pórázzal semmi gond nincs. Azaz néha, ha nem figyelek eléggé akkor sikerül neki a fa/oszlop másik oldalára kerülni és akkor kergetőzünk egy rövidet mire minden a helyére kerül :)
Amibe szintén mostanában kóstol bele (szó szerint :D) gőzerővel, az a "ropizás", azaz ág rágcsálás. Néha annyira befal kis nyárfa gallyakból, hogy reggelente van egy kis küzdelem mire megszüli a megszülni valót. Már teljesen a játszótéri banda része és ha megunják a futkározást vagy birkózást, akkor össznépileg leülnek a kutyák gallyakat vagy vastagabb vesszőket rágcsálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése