2012. március 9., péntek

Örömpisi és egyéb rendkívüli események

Vasárnap megvolt az első örömpisi. A szembeszomszéd volt az a szerencsés akit megtisztelt a királylány ezzel :). Ebéd után húgomékkal indultunk sétálni, amikor a szembe ajtó is nyílt, és a szomszédság nagy lelkesen invitálta Csóvikát át hozzájuk. Volt már ott Csóvi, de most legalább hat ember próbálta behívni és ismerkedni. Nem is kellett neki több, a szokásos szambájával már az előszobában volt, és ahogy a nappali parkettjére ért, ledobta a popsiját és indult a mandula...

Én a lépcsőházból tökéletes rálátással szemlélhettem a nagy eseményt, aztán sűrű elnézéskérések közepette már vittem is a kutyás rongyainkat feltörölni. Annyira édes volt, hogy fel sem merült bennem, hogy rászóljak vagy lehordjam.
Végül csak elindultunk, és a Lidlbe menet volt egy másik rendkívüli esemény is. Ahogy sétáltunk az egyik kertben a szegény kutyus a kovácsolt vas kerítés egyik - pont fejméretű - nyílásába dugta a fejét, mindenki nagyon megijedt. Erre a kutyus is megijedve, próbálta kihámozni magát a kissé szorult helyzetből. Pár próbálkozás után sikerült is, de azért nagy volt a riadalom. Közben én talán a kelleténél erélyesebben próbáltam Csóvit odébb terelni a helyszínről, Kata kezéből kivéve a pórázt. Megelőzendő bárminemű összeugrást vagy ilyesmit. Nem mintha ebből az álomkutyából bármi ilyesmit kinéznék, de jobb az elővigyázatosság. Katára ez nem hatott túl jól, úgyhogy kicsit megtört a hangulat. Csóvi, amint elcsitultak a dolgok, máris bedobta magát és megvigasztalta a szomorkodó gazdit. Hihetetlen egy jószág, mennyire hozzánk nőtt máris pár hét alatt.

Még délelőtt napozott a lelkem. Ahogy a tavaszi verőfény bearanyozta a nappalinkat, kifeküdt a parkettra és követte a vándorló fényes téglalapot.
(f)Eldobta a pacskert...
Csóvi napfürdőzik otthon

A kisasszony a hétvégén nagy lakomázásnak volt részese. Ugye itt volt édesanyám egész hétvégén, vasárnap pedig húgomék is átjöttek. Így a vasárnapi ebédből is jutott neki kutyásított verzió. Szintén Jamie Oliver recept: leveles tésztába göngyölt töltött csirkemell, fehérboros mustármagos mártásban. Desszertnek vörös áfonyás, meggyes és sárgabarackos diótorta. Aztán volt az ominózus Lidlig séta fagyiért... Ízelítőül néhány kép, a részletekről pedig hamarosan a Kata főz blogon lehet olvasni :)
Göngyölt-töltött csirke egy kis barna rizzsel és párolt cukkinivel
Gyümölcsös diótorta a'la Kata
A töltelék Csóvi kompatibilis változata: cukkini, gomba, petrezselyem zöld, spenót

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése